• home
 • video
 • pas verschenen

  West Bromwich Albion komt in handen van Chinese ondernemer

  Romelu Lukaku kwam bij West Brom in 2012-2013 tot volle bloei.

  Premier League-club West Bromwich Albion is overgenomen door de Chinese zakenman Guochon Lai. Voorzitter Jeremy Peace, die de club 14 jaar geleid heeft, stopt ermee. "Een nieuw tijdperk wenkt voor West Brom. De club kan met een goed gevoel naar de toekomst kijken."

  West Bromwich Albion is een van de medeoprichters van de Engelse Football League en speelde al meer dan 90 seizoenen in de eerste klasse. Het is de thuisbasis van Sebastien Pocognoli en de club waar Rode Duivel Romelu Lukaku drie jaar geleden volledig ontbolsterde.

  Op 24 juni bereikte aftredend voorzitter Jeremy Peace al een akkoord met de Chinees Guochon Lai over de verkoop van de club. Maar door administratieve strubbelingen werd het nieuws pas vandaag bekendgemaakt.

  De 42-jarige Lai wil er alles aan doen om de tradities binnen de club in ere te houden. "Ik ben vereerd om de nieuwe eigenaar van deze fantastische club te zijn. Mijn doel is om de stabiele structuur te behouden en het erfgoed van West Brom te respecteren. Ik heb geen enkele intentie om de waarden van de club te veranderen."

  Met John Williams krijgt de Engelse club ook een nieuwe voorzitter. Peace verlaat de club, maar hij heeft het volste vertrouwen in Williams en Lai.

  "Een nieuw tijdperk wenkt voor West Brom. De club kan met een goed gevoel naar de toekomst kijken. Door deze deal zal Albion in staat zijn om verder te bouwen op de duurzame en sterke fundamenten die zo kenmerkend zijn voor de vooruitgang van de club."

  West Bromwich Albion kondigt overname aan op Twitter: