• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Antwerp heeft zich versterkt, maar de andere ploegen ook"

  Fabien Camus is een van de aanwinsten op de Bosuil.

  Roeselare-Lierse is vanavond de opener in de vernieuwde tweede afdeling, die vanaf dit seizoen 1B heet. Franky Van der Elst, vorig seizoen nog trainer van Roeselare, blikt vooruit op de competitie. "Het is een interessante reeks en ik verwacht veel strijd", vertelt hij aan Sporza.

  Antwerp wordt door de meeste waarnemers getipt als titelkandidaat nummer één. "Maar vorig seizoen dacht ook iedereen dat Antwerp kampioen zou worden", weet Franky Van der Elst.

  "Het probleem van Antwerp zal ook nu weer zijn dat het overal warm onthaald zal worden. Bovendien mag je ook de tegenstanders niet onderschatten. Dat zijn alle toppers uit de tweede klasse van vorig jaar: Tubeke, Cercle, Lierse, ... Die verplaatsingen zijn niet te onderschatten."

  "Antwerp heeft zich versterkt, maar dat kun je ook van de andere clubs zeggen. Lierse zou misschien wel eens de grootste concurrent kunnen worden voor Antwerp. Vorig seizoen was Lierse na Nieuwjaar al de beste ploeg, samen met WS Brussel. Lierse had al veel talent en heeft nog extra kwaliteit binnengehaald."

  "Het wordt een harde strijd. Ik vind 1B wel een heel interessante reeks. Het is lastig om voorspellingen te doen, elke ploeg kan het wel eens moeilijk krijgen. Antwerp, Lierse en OHL zouden in principe de top 4 moeten halen, maar de concurrentie zal niet mals zijn."