• home
 • video
 • pas verschenen

  Rogge: "Mijn liefde voor de Belgische ploeg is nog altijd heel groot"

  Jacques Rogge in Rio de Janeiro.

  De Belgische atleten in Rio de Janeiro kunnen op de steun rekenen van voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge (74). Wat vindt hij van de Spelen in Brazilië? "De aanloop was moeilijk, maar ik denk dat het verloop zeer goed zal zijn."

  "Dit zijn mijn 23e Spelen, in verschillende functies. Ik ben er echt verknocht aan", vertelde Jacques Rogge tijdens een ceremonie in het olympisch dorp.

  "Mijn liefde voor de Belgische ploeg is nog altijd zeer sterk. Ik ben meer Belg dan ik dat de voorbije 10 jaar geweest ben, want toen moest ik altijd een zekere neutraliteit aanhouden."

  "Ik ben hier betrokken bij protocollaire aangelegenheden van het IOC, waarbij de huidige voorzitter me vraagt om enkele taken uit te oefenen."

  Onder het bewind van Rogge werd Rio gekozen als organisator van de Spelen in 2016. Is Rogge tevreden met wat hij ziet in Brazilië? "De aanloop was moeilijk, maar ik denk dat het verloop zeer goed zal zijn."

  "Er is de vaste wil van de organisatoren om de onvolmaaktheden te corrigeren. Na de moeilijke start zijn de atleten tevreden. Hun reacties zijn zeer positief en dat verheugt me, want het draait om hen."

  Over dopingschandalen: "Denk dat we er uit geraken met eensgezindheid"

  Over de dopingproblematiek en de houding van het IOC in de schandalen wou Rogge niet al te veel kwijt. "Het zijn moeilijke tijden, maar ik denk dat we er uit geraken met eensgezindheid."