• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers verslaan gastland Ierland en winnen het vierlandentoernooi

  De Red Panthers vieren hun overwinning in Ierland.

  Begin juli zaten de speelsters van de vrouwelijke nationale hockeyploeg nog in zak en as. In hun plaatsingswedstrijd tegen Japan zagen ze in de shoot-outs hun olympische droom in rook opgaan. Een maand later is er weer reden tot blijdschap met een overwinning in het vierlandentoernooi in Ierland.

  België was in de finale van het vierlandentoernooi in Dublin te sterk voor thuisland Ierland. De Red Panthers wonnen met 2-1 en namen zo revanche voor de nederlaag in de groepsfase.

  Marie Ronquetti, die in ons land uitkomt voor de Waterloo Ducks, bezorgde België met twee goals de overwinning. De finale begon nochtans slecht voor de Belgische hockeyvrouwen.

  Na 20 minuten benutte Frazer een strafcorner voor de Ierse vrouwen en kwam België op achterstand. Maar vanaf dan liep het alleen maar beter voor de Red Panthers, die vlak na rust op gelijke hoogte kwamen via Ronquetti. Niet veel later zette diezelfde Ronquetti met een volgende doelpunt België op weg naar de eindzege.

  Cruciale rol voor doelvrouw Aisling D'Hooghe

  Met vijf strafcorners kregen de Ieren nog heel wat kansen om langszij te komen. Maar goalie Aisling D'Hooghe ranselde alle vijf de ballen uit haar doel en nam zo het laatste sprankeltje hoop bij de Ieren weg. Voor de Red Panters is deze toernooiwinst een opsteker na het mislopen van een olympisch ticket voor Rio begin juli.

  Belgische hockeyvrouwen kunnen met hun vreugde geen blijf op Twitter: