• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-international Manu Leroy: "Verwacht dat Red Lions halve finale halen"

  Manu Leroy acht de Red Lions zeker niet kansloos voor een medaille.

  De Red Lions beginnen vanmiddag om 17u30 tegen het Verenigd Koninkrijk aan hun queeste naar olympisch eremetaal. Co-commentator en oud-hockeyinternational Manu Leroy heeft hoge verwachtingen: "Als ze de progressie van de voorbije acht jaar doorzetten, zullen ze dicht bij het podium eindigen."

  In Londen maakte Manu Leroy als reservedoelman deel uit van de olympische hockeyploeg. Nu mag hij opnieuw proeven van de olympische sfeer, zij het als co-commentator van Eddy Demarez bij de hockeywedstrijden.

  Leroy acht de Belgen zeker niet kansloos voor een medaille. "Ik verwacht heel veel van de Lions. Elk jaar komen ze een stapje dichter bij de wereldtop. Acht jaar geleden werden ze negende en vier jaar geleden vijfde."

  "Als ze die progressie doorzetten, zullen ze dicht bij het podium eindigen. Ik verwacht dat ze tot het einde van het toernooi meedoen voor de prijzen en de halve finale halen."

  Een ferme aderlating voor de Lions is wel het gemis van de geblesseerde topschutter Tom Boon in de eerste twee partijen (zie: Lees ook). "Dat is knap vervelend. Er zijn veel wedstrijden op korte tijd en dan heb je alle spelers nodig die ter beschikking staan. Fysiek kan dat in de loop van het toernooi wel beginnen doorwegen."

  "Bovendien staat Tom Boon garant voor doelpunten. Zijn strafcorner loopt naar verluidt heel goed de laatste weken, maar daarvoor hebben we ook nog Luypaert en Cosyns."

  "Australië steekt er met kop en schouders bovenuit"

  Op de vraag wie de gedoodverfde favoriet in het hockeytoernooi is, hoeft Leroy nauwelijks na te denken: "Australië stak er de voorbije vier jaar met kop en schouders bovenuit. Ze hebben in die periode alle toernooien met enige betekenis gewonnen."

  "Alleen hebben ze een Olympische Spelen-complex. Zowel in Peking als in Londen zijn ze in de halve finale gestrand en moesten ze tevreden zijn met brons. Ook titelverdediger Duitsland piekt altijd op het goede moment, net als Nederland. Argentinië, België en het Verenigd Koninkrijk zijn outsiders voor een medaille."

  De Red Lions zijn klaar voor de Spelen: