• home
 • video
 • pas verschenen

  Loting is ambitieuze judoka Van Snick niet gunstig gezind

  Charline Van Snick begint tegen Roemeense Ungureanu.

  De vijf Belgische judoka's kennen hun tegenstanders voor de olympische competitie. Charline Van Snick, in Londen goed voor brons en nu dromend van het allerhoogste in de -48 kg, krijgt meteen een klepper voorgeschoteld met de Roemeense Monica Ungureanu.

  Van Snick, de nummer 8 van de wereld en Europees kampioene, kampte al vijf keer tegen Ungureanu, de derde van het EK en nummer 11 van de wereld. Slechts twee keer kon onze landgenote winnen.

  Als Van Snick de eerste ronde doorkomt, botst ze mogelijk op nog een ander kaliber: thuisvechtster en regerend olympisch kampioene Sarah Menezes (IJF-5). Ook Menezes leidt met 3-2 in de confrontaties met Van Snick, onder meer in Londen 2012 vloerde ze de Belgische in de halve finales.

  In de -66 kg bij de mannen komt Jasper Lefevere (IJF-40) uit tegen de Kazak Zjansaj Smagoelov (IJF-21), waarna mogelijk de Zuid-Koreaanse nummer 1 van de wereld wacht, Baul An.

  Dirk Van Tichelt (IJF-18) opent in de -73 kg tegen de Qatarees Morad Zemmouri (IJF-94), waarna ook hij eventueel de Zuid-Koreaanse nummer één Changrim An treft.

  Joachim Bottieau (IJF-7) is vrij in de eerste ronde in de -81 kg. In de tweede ronde is de Italiaan Matteo Marconcini (IJF-34) of de Filipijn Kodo Nakano (IJF-133) zijn opponent.

  Vice-Europees kampioen Toma Nikiforov (IJF-9) tot slot moet op weg naar zijn podiumdroom in de -100 kg het eerst voorbij de Iraniër Javad Mahjoub (IJF-27).