• home
 • video
 • pas verschenen

  KVO-voorzitter Marc Coucke: "Gaan een lange feestnacht tegemoet"

  Marc Coucke wist met zijn vreugde geen blijf achteraf.

  0 / 0
  KV Oostende heeft een avond om in te kaderen achter de rug. Het opende voor de wedstrijd tegen landskampioen Club Brugge zijn nieuwe hoofdtribune en won bovendien de kraker van speeldag 2 met 1-0. Voorzitter Marc Coucke was het delirium nabij achteraf. "Alle puzzelstukjes pasten perfect in elkaar."

  Club Brugge en Oostende maakten er geen genietbare wedstrijd van. Dat zag ook KVO-voorzitter Marc Coucke. "Ik denk dat ze bij Club Brugge tevreden waren met een puntje. Je voelde dat ze behouden gingen spelen in de tweede helft."

  "Het is goed dat we laat scoorden, dan konden ze niet meer reageren. Ik vond Club nochtans heel sterk verdedigen. In de negentigste minuut liepen ze toch eens uit verband en konden we scoren. Een schitterend moment."

  "We hadden nog nooit gewonnen van Club Brugge in eigen huis. Om het dan te kunnen doen op een avond als deze: een droomscenario."

  "Na de nederlaag bij Genk hadden we schrik voor de nul op zes. Dat zou geen ramp geweest zijn, maar dan trek je wel met het mes op de keel naar de derde wedstrijd. Drie op zes tegen Genk en Club Brugge, daar had ik vooraf voor getekend."

  "Onze ploeg toonde dat het organisatorisch goed ineen zat. Alle puzzelstukjes pasten perfect in elkaar vanavond. Ik ben blij dat ik niet met de auto ben gekomen en moet blazen vannacht. We gaan een lange feestnacht tegemoet."