• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA-baas Infantino wordt gezuiverd van onethisch gedrag

  Infantino volgde in februari Blatter op als voorzitter van de FIFA.

  Na een wekenlang onderzoek heeft de ethische commissie van de FIFA beslist dat voorzitter Gianni Infantino de ethische gedragsregels van de FIFA niet heeft geschonden. De 46-jarige Infantino volgde in februari de omstreden Sepp Blatter op, maar zou zelf ook boter op het hoofd hebben gehad.

  De lijst met beschuldigingen en verdachtmakingen aan het adres van FIFA-voorzitter Gianni Infantino is lang. Zo zou hij sinds zijn aanstelling in februari een hele tijd geweigerd hebben zijn arbeidscontract te ondertekenen.

  Daarnaast lekte een interne memo van de FIFA waaruit bleek dat Infantino regelmatig vluchten aannam van WK-gastlanden Rusland en Qatar. Pas wanneer een aantal FIFA-ambtenaren om onduidelijke redenen werden ontslagen, werd ook officieel een onderzoek ingesteld naar Infantino.

  Naast onrealistische looneisen werd de Zwitser in de media onder meer beschuldigd van buitensporige uitgaven voor luxe-aankopen als privéchauffeurs en huurauto's.

  Uit onderzoek van de ethische commissie van de FIFA blijkt nu dat al deze verdachtmakingen onterecht zijn. Infantino zelf reageert tevreden. "Ik wil graag iedereen bedanken die met de ethische commissie heeft samengewerkt om de feiten te reconstrueren en de waarheid te achterhalen."