Boogschutter Ramaekers eindigt 42e in kwalificatieronde

  Ramaekers haalde een score van 654 punten.

  0 / 0
  Robin Ramaekers is als allereerste Belg in actie gekomen op de Olympische Spelen. De boogschutter werd 42e op 64 deelnemers in de kwalificaties. Vanaf maandag volgt de eindstrijd. De Zuid-Koreaan Kim Woo-Jin bombardeerde zichzelf meteen tot topfavoriet met een wereldrecord.

  In de kwalificatieronde van het handboogschieten krijgen de deelnemers 72 pijlen om hun plaats in de tabel van de eindstrijd te bepalen. De 1e begint in de eindronde tegen de 64e, de 2e tegen de 63e, enzovoort.

  Ramaekers verzamelde 654 punten tijdens zijn kwalificatieronde. Hij eindigde daarmee op de 42e plaats op 64 deelnemers. Maandag neemt Ramaekers het in de eindronde op tegen de Australiër Ryan Tyack, die met 666 punten 23e werd.

  De beste prestatie kwam zonder twijfel van de Zuid-Koreaan Kim Woo-Jin. Woo-Jin verbeterde met 700 punten het wereldrecord van zijn landgenoot Dong-Hyun, die vier jaar geleden op de Spelen in Londen 699 punten verzamelde.

  "De kwalificaties zijn voorbij", reageert Ramaekers. "Ik heb 11 goeie ronden afgewerkt, enkel mijn laatste ronde was echt slecht en ik weet niet waarom." Ramaekers werkt zijn duel in de eerste ronde af op 10 augustus om 20u Belgische tijd, 15u in Rio.

  "Robin dacht dat zijn klikker afging"

  Francis Noteboom, de coach van Ramaekers, reageerde vrij tevreden. "Robin heeft een goede wedstrijd geschoten, op zijn laatste serie na. Die ging door omstandigheden helemaal de mist in, waardoor hij in het klassement nog zo'n tien plaatsen moest inleveren."

  Noteboom legt uit wat er gebeurde: "Robin heeft een schot gelost op een moment dat het niet moest. Er stonden tientallen fotografen en hij dacht dat zijn klikker afging, terwijl dat niet zo was en hij dus te vroeg schoot. Goed, zulke dingen gebeuren. Robin was wel wat teleurgesteld, want hij is een perfectionist en wil het altijd goed doen."

  Uitslag en tweet:

  Uitslag kwalificaties handboogschieten
  1.Kim Woo-Jin (Z-Ko)700 punten
  2.Brady Elison (VS)690
  3.David Pasqualucci (Ita)685
  4.Sjef van den Berg (Ned)684
  5.Atanu Das (Ind)683
  42.Robin Ramaekers 654