• home
 • video
 • pas verschenen

  Berlusconi verkoopt Milan voor 740 miljoen euro aan Chinese investeerders

  AC Milan werd al 18 keer kampioen van Italië.

  Silvio Berlusconi heeft ingestemd met de verkoop van 99 procent van de aandelen van Milan aan een groep Chinese investeerders. Dat maakte Fininvest, de investeringsmaatschappij van de familie Berlusconi, vandaag bekend. Met de verkoop is zo'n 740 miljoen euro gemoeid.

  De 79-jarige Silvio Berlusconi nam AC Milan in 1986 over. Na dertig jaar komt nu een einde aan zijn tijdperk bij de Italiaanse voetbalgrootmacht.

  Berlusconi doet 99 procent van de aandelen van Milan van de hand aan een groep Chinese investeerders. Tussen beide partijen is een voorakkoord getekend en de deal zou eind dit jaar helemaal afgerond moeten worden. Met de verkoop is een bedrag van 740 miljoen euro gemoeid.

  China is de laatste jaren heel actief op de Europese voetbalmarkt. Investeerders kochten zich in 2015 ook al in bij Manchester City en Atletico Madrid.

  Tweet: