• home
 • video
 • pas verschenen

  Al 250.000 handtekeningen om klokkenluidster toch op Spelen te krijgen

  De onlinepetitie is gericht aan IOC-voorzitter Thomas Bach.

  Joelia Stepanova, de Russische 800m-loopster die het dopingsysteem in haar land mee blootlegde maar nu zelf niet naar de Spelen mag, krijgt veel steun. Al 250.000 mensen tekenden de onlinepetitie om haar toch in Rio te krijgen.

  "Mensen die zich voor de goede zaak inzetten, moet je ondersteunen en niet bestraffen", legt de initiatiefneemster het idee achter de petitie uit. De petitie is gericht aan IOC-voorzitter Thomas Bach en vraagt om Stepanova alsnog te laten deelnemen aan de Spelen.

  Ondertussen heeft de actie zijn stoutste verwachtingen al overtroffen en ondertekenden al meer dan 250.000 mensen de petitie. Volgens de onderneming die de website onderhoudt, is de respons op zo'n korte tijd onwaarschijnlijk hoog.

  Stepanova kreeg van de Internationale Atletiekfederatie als één van slechts twee Russische atleten het licht op groen voor een deelname aan de Spelen, maar ze botste op een njet van het IOC omdat ze in 2013 zelf op dopinggebruik betrapt werd.