• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "We zijn de Duitse bond niet, we bleven binnen het budget"

  Bart Verhaeghe was nauw betrokken bij de aanstelling van Martinez.

  Vroeger dan algemeen verwacht werd heeft de Belgische voetbalbond een opvolger voor Marc Wilmots voorgesteld. "Iedereen met wie we over Martinez gesproken hebben, heeft bevestigd wat we in hem zagen", zei Chris Van Puyvelde.

  Voor Martinez zichzelf voorstelde, nam Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de voetbalbond het woord op de persconferentie. Hij verklaarde de keuze voor de Spanjaard.

  "Ik heb drie positieve mededelingen na onze zoektocht. Eerst en vooral waren er veel kandidaten. Dat is positief. Ten tweede wil ik benadrukken dat wij de Duitse voetbalbond niet zijn. We moesten rekening houden met onze budgettaire beperkingen. Ten derde: de keuze voor Roberto was unaniem."

  "We geloven dat dit team een enorm potentieel heeft. Deze coach is het gewoon om met zulke spelers te werken. Maar dit is slechts een eerste stap. Nu is het ook aan de spelers. Er moeten nog veel stappen volgen."

  Ook technisch directeur Chris Van Puyvelde nam het woord. "De man naast mij (Martinez) heeft zeven seizoenen gewerkt in de Premier League. Dat was niet altijd in de makkelijkste omstandigheden, maar hij leverde wel fantastisch werk."

  "Zijn kwaliteiten zijn: passie, hard werken en duidelijkheid. Iedereen met wie we over Martinez gesproken hebben, heeft bevestigd wat we in hem zagen."

  "Martinez staat bekend voor zijn individuele aanpak met spelers. Dat is misschien wel de belangrijkste kwaliteit om van deze talentvolle spelers een sterk team te maken. We zochten ook iemand die tactisch flexibel is."

  "Op de vraag of hij dat kon, heeft hij me geantwoord: "In de Premier League speel je om de drie dagen tegen een tegenstander met een andere speelstijl. Dan moet je flexibel zijn."