• home
 • video
 • pas verschenen

  Vekemans blikt vooruit op olympische wegrit: "Wil niet anoniem meerijden"

  Klimster Vekemans vindt in Rio een parcours op haar maat.

  Komende zaterdag wordt de olympische wegrit bij de mannen gereden, zondag is het aan de vrouwen. Anisha Vekemans, lid van het driekoppig Belgisch team, blikt vooruit. "Ik wil laten zien dat ik de selectie waard ben", toont ze ambitie.

  Drie Belgische dames mogen zondag België vertegenwoordigen in de olympische wegrit. Naast Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck, komt ook Anisha Vekemans aan de startlijn. De klimster van de Lotto Soudal Ladies vindt in Rio een parcours op haar maat.

  "Het is een droom die uitkomt", vertelt Vekemans enkele dagen voor de wedstrijd. "Ik had niet verwacht dat ik deze olympiade al mijn kans zou krijgen. Vorig seizoen heb ik belangrijke stappen gezet, dit jaar ben ik op hetzelfde elan doorgegaan."

  Dat er in Rio een zwaar en selectief parcours wacht, is niet langer een geheim. "Mijn ploeggenote Claudia Lichtenberg vindt het een van de lastigste parcours waar ze al op gereden heeft. Het wordt zondag ongetwijfeld zwaar, maar ik wil niet anoniem meerijden."