• home
 • video
 • pas verschenen

  Topschutter Red Lions mist door blessure eerste twee wedstrijden in Rio

  Boon is een van de speerpunten van de Red Lions.

  Hockeyspeler Tom Boon zal de eerste twee wedstrijden van de Red Lions in Rio moeten missen. De aanvaller heeft zich gisteren geblesseerd aan de rechterhamstring. "Ik probeer volgende week speelklaar te zijn", toont de aanvaller zich optimistisch.

  De Belgische mannenhockeyploeg zal het in de eerste twee matchen zonder topschutter Tom Boon moeten stellen. Boon heeft gisteren tijdens de laatste voorbereidingswedstrijd een blessure opgelopen aan de rechterhamstring.

  "Ik wist meteen dat er iets scheelde", geeft de 26-jarige aanvaller toelichting. "Ik ben meteen van het terrein gestapt. De echografie heeft even later een scheurtje aangetoond." Boon blijft hoopvol voor het vervolg van het toernooi. "Er blijft een kleine kans bestaan dat ik in de laatste twee groepswedstrijden en de kwartfinale kan spelen. Niettemin is dit mentaal een zware klap."

  Het olympisch toernooi van de Red Lions start al komende zaterdag. Dan nemen ze het in hun eerste van vijf poulewedstrijden op tegen Groot-Brittannië. Zondag volgt al de tweede confrontatie, dan wacht Brazilië. Tom Boon mist al zeker deze eerste twee wedstrijden, voor het vervolg van het toernooi is hij onzeker.

  Bondscoach Shane McLeod blikt ook al eens vooruit op het toernooi. "We staan nu zesde op de ranglijst. De echte toplanden zoals Duitsland, Nederland en Australië hebben we op de juiste momenten nog niet kunnen verschalken op een groot toernooi. Maar we hebben zeker het potentieel. We zijn geen favoriet, maar naast een medaille grijpen, zou toch een ontgoocheling zijn", aldus McLeod.

  Kapitein John-John Dohmen: "Wordt fifty-fifty tegen Groot-Brittannië"

  Kaptein van de Red Lions John-John Dohmen weet dat de eerste match tegen Groot-Brittannië onmiddellijk van belang is: "Het is een sleutelmatch, maar als we verliezen, hebben we de vier andere wedstrijden om ons te herpakken."

  "We hebben nu al een paar keer tegen elkaar gespeeld. Het is echt een ploeg van hetzelfde niveau als wij. Het zal fifty-fifty zijn."