• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza-journalisten lopen olympische legendes Spitz en Lewis tegen het lijf

  Sporza-commentator Marc Willems met Carl Lewis.

  Sporza-journalisten Marc Willems en Ruben Van Gucht trokken gisteren op verkenning in Rio de Janeiro. In een Italiaans restaurant liepen ze zowaar olympische legendes Mark Spitz en Carl Lewis tegen het lijf, samen goed voor 16 gouden medailles.

  Mark Spitz, ook wel "Mark the Shark" genoemd, nam in zijn zwemcarrière twee keer deel aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van Mexico City in 1968 pakte hij vier medailles, waarvan twee gouden. Vier jaar later deed hij in München nog beter met zeven gouden medailles.

  Ook Carl Lewis is een olympische grootheid. De atletieklegende nam deel aan vier olympische toernooien en pakte in totaal negen keer goud. In 1984 en 1988 won hij met de 100m telkens het koningsnummer, maar echt uitblinken deed hij op het verspringen. In 1984, 1988, 1992 en 1996 was hij telkens de beste in het verspringtoernooi.

  De tweets van de Sporza-journalisten: