• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Was klaar om mijn land te helpen, maar dat was niet realistisch"

  Michel Preud'homme blijft gewoon aan de slag bij Club Brugge.

  Op zijn perspraatje voor de competitiewedstrijd tegen KV Oostende werd Michel Preud'homme uiteraard geconfronteerd met de keuze van de KBVB voor Roberto Martinez. "Op papier is het heel mooi om een dubbele baan uit te oefenen, maar dan ga je verder denken", vertelde de Club-coach.

  "Ik heb mijn kandidatuur niet opgestuurd. Dat is duidelijk", vertelde Michel Preud'homme op zijn persconferentie. "Op een bepaald moment hebben mensen dat voorstel gelanceerd. Ik wil mezelf niet naar voren schuiven, maar ik wil wel helpen."

  "Als de KBVB problemen gehad zou hebben om de juiste kandidaat te vinden, dan zou ik me afgevraagd hebben of ik het zou doen."

  "Op papier is het heel mooi om een dubbele baan uit te oefenen met de omkadering die ik in Brugge ter beschikking heb. Maar dan ga je verder denken."

  "Ik heb hier een leven opgebouwd om meer vrije tijd te hebben. Maar dan is het niet logisch om twee jobs uit te oefenen. We spelen bovendien ook Champions League en in de competitie."

  "Als de druk hier even gaat liggen, dan ga je naar een andere plek waar de druk even groot is of nog groter. Is dat houdbaar? Dat is heel moeilijk."

  "Ik was klaar om te helpen omdat het mijn land is, maar dat was niet realistisch. Het was ook niet de eerste keer. Bij AA Gent en Al Shabab was de mogelijkheid er al, maar met Club zijn we kampioen en spelen we in de Champions League. Dat is een ander verhaal."

  De persconferentie van Michel Preud'homme