• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL-voorzitter Houtput: "Antwerp en Lierse zijn de titelkandidaten bij uitstek"

  "Antwerp en Lierse zijn met hun budgetten favoriet voor de titel."

  Komend weekend gaat de bal ook aan het rollen in divisie 1B, zoals het tweede Belgische profniveau dit seizoen heet. Oud-Heverlee Leuven is één van de acht ploegen en voorzitter Jimmy Houtput ziet twee grote titelkandidaten. "Antwerp en Lierse zijn gezien hun budgetten de grote favorieten”, zegt Houtput aan Sporza.

  “OHL moet als ambitie hebben om een gevaarlijke outsider te zijn en we moeten proberen om de titelkandidaten het vuur aan de schenen te leggen”, zegt Houtput.

  “Natuurlijk willen we zo snel mogelijk opnieuw promoveren naar het hoogste niveau. Maar als ik zie wat andere clubs uit onze reeks uitgeven aan spelers, dan denk ik dat we realistisch moeten zijn. Bij veel clubs wordt er extern kapitaal gebruikt om het sportieve luik te versterken en dat zorgt voor grote verschillen tussen een aantal clubs.”

  De nieuwe competitieformule in 1B wordt voor iedereen even wennen. De acht clubs spelen vier keer tegen elkaar in twee competitierondes. De winnaars van elke ronde spelen tegen elkaar voor promotie.

  “Persoonlijk vind ik de hervormde competitieformule nogal complex. We spelen vier wedstrijden tegen elke ploeg in onze reeks en ik denk niet dat dat de ideale formule is. Op termijn moet er zeker uitgekeken worden naar een structuur die het Belgisch voetbal naar een hoger niveau stuwt, want dat is toch de bedoeling.”

  “Basisploeg van vorig seizoen grotendeels kunnen behouden”

  Met spelers als Croizet, Kanu en Trossard zag Oud-Heverlee Leuven in het tussenseizoen enkele sterkhouders vertrekken. Kan OHL hun vertrek opvangen?

  “Er zitten enkele jonge talenten in onze kern die we zeker kansen willen geven”, zegt Houtput. “Vandaag hebben we met Cedric D’Ulivo bovendien nog een vleugelverdediger aangetrokken die zijn strepen al verdiende in eerste klasse.”

  “We zullen proberen om een competitief elftal samen te stellen. Daarin zullen enkele spelers met ervaring in eerste klasse zitten, want we hebben onze basisploeg van vorig seizoen wel grotendeels kunnen behouden. Voor het overige zullen we een beroep doen op enkele talentvolle en leergierige jongeren.”