• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthews is de nieuwe kopman van Giant

  Michael Matthews won dit seizoen de tiende rit in de Tour de France.

  Giant-Alpecin, volgend seizoen Sunweb-Giant, heeft met Michael Matthews een eerste toptransfer beet. De 25-jarige Australiër komt over van Orica-BikeExchange en moet bij Giant John Degenkolb doen vergeten.

  Door het vertrek van John Degenkolb naar Trek-Segafredo moest Giant-Alpecin op zoek naar een nieuwe kopman. Met de Australiër Michael Matthews heeft de Duitse WorldTour-ploeg die nu ook beet.

  Matthews, nog altijd maar 25, reed de voorbije vier seizoenen bij Orica. Hij won in die periode ritten in de drie grote rondes en werd vorig seizoen tweede op het WK in Richmond. Hij verzamelde ook ereplaatsen in Milaan-Sanremo, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

  Bij Giant tekende hij een contract tot eind 2019. "Ik ben heel bij met deze transfer. Ik heb de manier waarop deze ploeg de wielersport benaderd altijd bewonderd. Ik ben er zeker van dat ik bij deze ploeg nog kan groeien en beter kan worden."

  "De ploeg is het gewend om voor kopmannen te werken. Ze hebben bewezen dat ze met die strategie fantastische resultaten neer konden zetten in de grootste wedstrijden op de kalender. In dat proces wil ik mijn steentje bijdragen en ik kijk er daarom naar uit om me bij het team te voegen."

  Ploegmanager Spekenbrink: "Blij en trots dat we een renners als Michael kunnen contracteren"

  Ook manager Iwan Spekenbrink is in de wolken met zijn nieuwe aanwinst. "We zijn ongelofelijk blij en trots dat we een renner als Michael hebben weten te contracten. Wij zetten altijd een hoge standaard en zijn erg ambitieus in onze doelen."

  "Michael is een ontzettend getalenteerde renner en we zijn erg blij dat hij onze benadering herkend en zichzelf bij ons verder wil ontwikkelen als renner en mens. Michael heeft het karakter en de wil om zich te integreren in ons team. Wij kijken er naar uit om van dichtbij met hem te mogen werken de komende jaren.”