• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Mijn stijl is duidelijk en past bij de Rode Duivels"

  Martinez stelde zichzelf voor aan de pers.

  0 / 0

  Martinez stelde zichzelf voor aan de pers.

  Roberto Martinez heeft zichzelf deze middag voorgesteld aan de Belgische media. De nieuwe bondscoach maakte een erg ontspannen indruk. "Het talent is er, maar winnen als je moet winnen is het moeilijkste wat er is in het moderne voetbal", zei Martinez.

  Martinez begon met zijn dank uit te drukken voor de kans die hij krijgt. "Ik voel me al meteen heel welkom in België. Het professionalisme van de Belgische voetbalbond heeft me verrast. Dit is een geweldige kans die ik krijg", zei Martinez in vrijwel vlekkeloos Engels.

  "Ik ben gepassioneerd door voetbal en volg het nationale team al langer. België is natuurlijk een van de topteams in Europa. Ik zag veel respect van de tegenstanders op het EK, maar er leek veel druk te liggen op het team."

  "Vooral aan de winnaarsmentaliteit moet nog gewerkt worden. België zal vaak favoriet zijn en het moeilijkste in het moderne voetbal is winnen als je moet winnen." 

  "Het talent is er, maar winnen doe je niet alleen met talent. De spelers moeten zich ook vrij voelen om de verwachtingen te kunnen inlossen. Deze ploeg moet een mentaliteit ontwikkelen waarbij de spelers zich amuseren en tegelijk hun leven willen geven voor de nationale ploeg. Het ultieme doel is winnen."

  Martinez werd door technisch directeur Chris Van Puyvelde geprezen als een ideale mix van Spaanse en Engelse voetbalpassie. "Mijn stijl is duidelijk en past bij de Rode Duivels" zei Martinez. "Ik wil altijd de bal hebben en zo de tegenstander ontmantelen."

  "Maar in het moderne voetbal moet je ook kunnen verdedigen natuurlijk en je aanpassen aan de tegenstander als dat nodig is. Ik zal mijn assistent meebrengen, maar er is ook veel talent in België. Het samenstellen van de volledige trainersstaf wordt een proces."

  "Ik wil alle spelers zo snel mogelijk ontmoeten. Het is belangrijk om een relatie met hen op te bouwen. En ik zal me onderdompelen in de Belgische cultuur. Ik verhuis binnenkort met mijn familie naar Brussel."

  "Ik draag Romelu Lukaku in mijn hart"

  • Over Romelu Lukaku (waarmee hij werkte bij Everton): "Ik draag Lukaku in mijn hart. Ik haalde hem voor meer dan 30 miljoen euro naar Everton. Hij is een speler met het talent van een wereldtopper. Ik wil hem helpen om uit te groeien tot een spits van dat kaliber."

  • Over de eerste tegenstander van de Rode Duivels, Spanje: "Het lijkt wel het lot (Martinez heeft de Spaanse nationaliteit). De match tegen Spanje wordt een echte test. Spanje heeft een van de beste selecties van de wereld, maar ook zij zitten in een transformatiefase."
  • Over zijn onderhandeling met Anderlecht: "Ik heb contact gehad met Anderlecht, maar dat bleek niet het juiste moment te zijn. Het toont wel mijn interesse in het Belgische voetbal."
    
  • Op een vraag over wat er misging met de Rode Duivels op het EK en wat er beter kan: "Heb je twee uur?", glimlachte hij. Waarna hij begon over zijn respect voor België en de mentaliteit waaraan hij wil werken.