• home
 • video
 • pas verschenen

  Goossens: "Ben hier met ambitie om finale te halen"

  Turner Dennis Goossens is een van de eerste Belgen die zaterdag in actie komen. "Ik voel me klaar en ik heb er zin in", vertelt hij aan Sporza.

  Dennis Goossens komt zaterdag in actie in de kwalificaties. "Mijn podiumtraining is gisteren goed verlopen. Ik ben tevreden. Nu wil ik de volgende dagen nog wat trainen en vooral goed rusten om zaterdag te kunnen knallen tijdens de wedstrijd", vertelt hij aan Sporza.

  "Tijdens de training heb ik ook al een beetje kunnen wennen aan de omgeving, dat vind ik wel belangrijk. Ik kende de zaal al van het olympisch testevent, maar nu is ze toch wat anders ingekleed. Het is heel mooi."

  "Ik ben hier met de ambitie om de finale te halen en daarvoor zal ik alles geven. Maar ik besef ook dat er nog veel andere jongens zijn van hetzelfde niveau dit ook naar de finale willen. Het komt erop aan van gewoon mijn ding te doen."

  "Mijn stresspiek ligt meestal zo'n twee weken voor de wedstrijd. Nu voel ik me klaar en heb ik vooral zin in de competitie. Ik ben superblij hier te staan. Het is een prachtige ervaring. Ik ben heel trots."

  "Hier toekomen, was ook overweldigend. Het olympisch dorp is prachtig en de sfeer die er hangt, is uniek. Het is echt heel leuk. Iedereen hoopt voor elkaar dat je het goed doet. Het is ook leuk om met andere mensen te praten over de verschillende sporten. Elke atleet heeft zijn eigen verhaal en iedereen verdient het om naar opgekeken te worden."