• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer Rahman eerste Bengaal die zich plaatst voor Spelen

  Rahman is trots om zijn land te mogen vertegenwoordigen.

  Voor het eerst in de geschiedenis heeft met golfer Siddikur Rahman een inwoner uit Bangladesh zich geplaatst voor de Olympische Spelen. “Dit is een grote eer voor mezelf en voor de golfsport”, klinkt Rahman verheugd.

  Bangladesh kreeg net als bij voorgaande edities opnieuw enkele wildcards voor deelname aan de Olympische Spelen. Dit keer waren zwemmers Mafhizur Rahman Sagor en Sonia Akter Tumpa de gelukkigen, samen met boogschutter Shyamoly Roy en schutter Abdullahel Baki.

  Golfer Rahman is de eerste Bengaal die zich rechtstreeks kan plaatsen voor de Spelen. In de uitgezuiverde ranking staat hij immers op een 56ste plaats, voldoende voor kwalificatie.

  “Dit is een grote eer voor mezelf en voor de golfsport”, aldus Rahman. “Ik geloof dat ik hiermee de eerste Bengaal ben die hierin slaagt.” Als er naar zijn ambities wordt gevraagd blijft hij eerder bescheiden. "Mijn enige wens is om mijn land trots te maken.”