• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Waarom zou ik geen medaille kunnen behalen?"

  Goffin begint dit weekend aan zijn olympische opdracht.

  0 / 0

  Goffin begint dit weekend aan zijn olympische opdracht.

  Na de afzeggingen van enkele toppers wordt David Goffin (ATP-13) meer en meer naar voren geschoven als een Belgische medaillekandidaat. "Als ik achteraf nergens spijt van heb, dan is het goed voor mij", zegt Goffin.

  David Goffin was er als 21-jarige in Londen al bij, maar Goffin heeft vier jaar later zijn 63e stek op de ATP-ranking ingeruild voor een 13e plaats. "Ik ben volwassener en heb meer ervaring", vertelde Goffin enkele dagen voor de start van het tennistoernooi.

  Dankzij de afzeggingen van een reeks toppers begint Goffin als 8e reekshoofd aan het toernooi in Rio. "Zoals altijd zal ik de kansen moeten benutten wanneer ze zich voordoen. Ondanks alle afzeggingen zal dat nog steeds moeilijk genoeg worden."

  "Ik ga volop genieten van deze ervaring en waarom zou ik geen medaille kunnen behalen? Dat zou echt geweldig zijn. Als ik achteraf nergens spijt van heb, is het goed voor mij."

  "Ik houd van de omstandigheden in Rio en de ondergrond. Alles is aanwezig om goed te presteren. Het is ook positief dat we op amper tien minuten van het stadion verblijven. De verplaatsingen zijn dus niet vermoeiend."

  Coach: "In theorie minstens vier spelers die sterker zijn"

  Thierry Van Cleemput, de coach van Goffin, probeert de verwachtingen rond zijn poulain een beetje te temperen.

  "In theorie zijn er minstens vier spelers die sterker zijn: Djokovic, Murray, Nadal en Nishikori. En er zijn amper drie medailles te winnen."

  "Dan heb je ook nog spelers zoals Almagro, Paire, Monfils en Tsonga die allemaal kans maken op olympisch eremetaal."