• home
 • video
 • pas verschenen

  Frauke Dirickx hangt haar volleybalschoenen aan de haak

  Frauke Dirickx hangt haar schoenen aan de haak.

  Spelverdeelster Frauke Dirickx kapt met volleyballen. Op haar 36e vindt ze het tijd voor een "normaal leven", laat ze weten.

  Frauke Dirickx is zonder meer een van de beste Belgische volleybalsters van de afgelopen jaren. Ze was jaren een van de boegbeelden van de nationale ploeg en trok meer dan 250 keer het truitje van de Yellow Tigers aan. Het hoogtepunt op internationaal niveau was de bronzen medaille op het EK in 2013.

  Op clubniveau speelde Dirickx bij een handvol Europese topclubs. Met Murcia won ze de Top Teams Cup. Ze speelde ook de finale van de Champions League. Ze pakte landstitels in Turkije, Roemenië en Spanje. Haar laatste club was Bursa in Turkije, waarmee ze afgelopen seizoen vijfde werd.

  Dirickx speelde al een poosje met het idee om te stoppen, maar nu heeft ze de knoop dus definitief doorgehakt. Met een foto op Instagram laat ze weten dat ze haar schoenen aan de haak hangt. Letterlijk, maar dus ook figuurlijk. "Tijd voor een normaal leven", schrijft ze erbij.