• home
 • video
 • pas verschenen

  Fränk Schleck hangt zijn fiets aan de wilgen na dit seizoen

  Fränk Schleck houdt het na dit seizoen voor bekeken.

  Twee jaar na kleine broer Andy (die in 2014 stopte door knieproblemen) neemt ook Fränk Schleck op het einde van het seizoen afscheid van de wielersport. "Op het Tour-podium staan was het mooiste moment uit mijn carrière", zegt de 36-jarige Luxemburger, die zaterdag nog in actie komt tijdens de olympische wegrit.

  In navolging van Trek-ploegmaten Fabian Cancellara en Ryder Hesjedal heeft nu ook Fränk Schleck (36) aangekondigd dat hij met wielerpensioen gaat.

  "Ik wou altijd stoppen op een moment waarop ik nog fit en competitief was", vertelde Schleck op een bijeenkomst van de Luxemburgse ploeg in Rio. "Op het Tour-podium staan met broer Andy (in 2011, foto) was het mooiste moment uit mijn carrière."

  De oudste van de broertjes Schleck kwam tien jaar geleden helemaal boven water met winst in de Amstel Gold Race. Op zijn erelijst staan ook twee ritzeges in de Tour: op Alpe d'Huez (2006) en Le Grand Bornand (2009).

  De voorbije seizoenen was het vet wat van de soep bij Fränk Schleck. In de Tour eindigde de Luxemburger - in dienst van Mollema - op de 34e plaats. 

  Tour 2006: Fränk Schleck wint op Alpe d'Huez