• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens botst op Venus Williams in eerste ronde

  Venus Williams is de eerste opponente voor Kirsten Flipkens.

  De Belgische tennissers kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi. Vooral Kirsten Flipkens staat voor een zware opdracht met Venus Williams. Yanina Wickmayer treft Barbora Strycova, David Goffin neemt het op tegen Sam Groth.

  David Goffin (ATP-13) neemt het op tegen de Australiër Sam Groth (ATP-168). Op papier zeker een haalbare kaart. Bij winst wacht in de tweede ronde de sterkste uit het duel tussen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-76) en de Israëliër Dudi Sela (ATP-65).

  Kirsten Flipkens gaat de confrontatie aan met niemand minder dan vijfde reekshoofd Venus Williams (WTA-6). De oudere zus van Serena en olympische kampioene in 2000 in Sidney, speelde in het verleden al drie keer tegen Flipkens. In de onderlinge confrontaties leidt de Amerikaanse met 2-1.

  Ook Wickmayer ontmoet meteen een reekshoofd. Wickmayer, die vier jaar geleden in Londen in de tweede ronde strandde, kijkt de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-21) in de ogen. Strycova leidt in de onderlinge duels met 2-1.