• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour: "Ik weet niet waar mijn toekomst ligt"

  Anderlecht mag nog naar de laatste kwalificatieronde voor de Europa League.

  Anderlecht beleefde gisterenavond tegen Rostov een avond om snel te vergeten. Het resultaat en het voetbal viel tegen. Het enige positieve geluid kwam van de supporters en was gericht aan het adres van de gecontesteerde Steven Defour. Die liet niet in zijn kaarten kijken.

  Defour kreeg tegen Rostov de aanvoerdersband, maar ging samen met zijn ploegmaats collectief ten onder na de 0-1. "We hebben ons in slaap laten wiegen door de tegenstander", reageerde Defour na de match. "Dit is een enorme ontgoocheling. We hadden alles in eigen handen. Dat we hier verliezen is volledig aan onszelf te wijten. Het moest gewoon beter."

  "We wilden de match op dezelfde manier aanpakken als in Rostov, maar dat lukte niet vanavond. In de tweede helft wilden we hoog druk zetten, maar dan lopen we meteen tegen een 0-2 aan. Het is jammer, want we hadden onze zinnen gezet op de Champions League."

  De kans dat Anderlecht zijn Europese kwalificatiecampagne moet verderzetten zonder Defour is ondertussen reëel. Defour ontkent niet dat de negatieve reacties van een kleine groep hem hebben geraakt en houdt rekening met een vertrek.

  "Het is niet aangenaam om verwijten naar je hoofd geslingerd te krijgen door je eigen fans. Wat ik vond van het gejuich in minuut 16 (het rugnummer van Defour)? Dat deed enorm veel deugd."

  "Waar mijn toekomst ligt weet ik niet. Dat zullen we de komende dagen bekijken. De coach kan in elk geval altijd op mij rekenen. Ik zal me altijd volledig geven voor deze ploeg. Nu heerst vooral ontgoocheling."