• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense delegatie krijgt dieven op bezoek in olympisch dorp

  Het olympisch dorp in Rio.

  De Olympische Spelen staan voor de deur, maar de atleten houden die van hun kamer best gesloten. De Deense delegatie kreeg de voorbije twee weken meermaals dieven op bezoek.

  "We zijn bestolen door de vele arbeiders, onderhoudspersoneel en kamermeisjes die op onze vraag ter beschikking gesteld waren", verklaarde de Deense delegatieleider Morten Rodtwitt. "Naast gsm's en tablets zijn er ook banale dingen als lakens verdwenen."

  Sinds ze hun intrek in het olympisch dorp namen, hebben de Denen al 150 klachten ingediend. Eerder werd de veiligheid in het dorp al verhoogd, nadat de Australische delegatie het slachtoffer van inbrekers was.

  De veiligheid van de atleten in Rio lijkt een probleem te worden, want ook de Chinese sporters klaagden de voorbije dagen op de sociale media over diefstallen en andere onaangename verrassingen in het olympisch dorp.