• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish gebrand op goud: "Op het elan van de Tour verdergaan"

  Na zijn vier ritzeges in de Tour gaat Cavendish voor olympisch goud.

  Vier jaar geleden was Marc Cavendish samen met Bradley Wiggins torenhoog favoriet in de ploegkoers, maar het droomduo faalde in hun Londen. Deze keer gaat de 31-jarige Brit solo en waagt hij zijn kans in het omnium.

  In Rio start Marc Cavendish aan zijn derde olympische campagne. De vorige edities greep de 31-jarige Brit naast de medailles, maar nu blinkt Cavendish van vertrouwen. "Mentaal teer ik nog op de euforie van de Tour", vertelt hij. "Ik weet dat ik de vruchten zal plukken van het werk dat ik geleverd heb."

  Na een matig WK twijfelde de Britse wielerbond even aan Cavendish' selectie, maar in de Tour raasde de Manx Express als vanouds met vier ritoverwinningen als resultaat. "Alle doelen die ik mezelf dit seizoen gesteld heb, heb ik gehaald. Dat doet het beste verhopen voor Rio", is de sprinter van Team Dimension Data hoopvol.

  Dat het rijden van de Tour hem parten zal spelen, wil de meervoudige wereldkampioen niet gezegd hebben. "Als ik na drie dagen over de limiet zou geweest zijn, dan was ik de derde dag afgestapt."

  Cavendish zal het goud echter niet in zijn schoot geworpen krijgen, want de Brit mag stevige concurrentie verwachten van de Duiter Robert Kluge en tweevoudig wereldkampioen Fernando Gaviria. Voor België neemt Jasper De Buyst deel aan het omnium.