• home
 • video
 • pas verschenen

  AG2R versterkt zijn klassieke kern met Naesen en Vandenbergh

  Naesen en Vandenbergh rijden volgend seizoen in een andere uitrusting.

  AG2R kleurt Belgisch volgend seizoen. De Franse WorldTour-formatie kondigde vandaag de komst van Oliver Naesen (IAM Cycling) en Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step) aan.

  Oliver Naesen, tot eind dit seizoen nog in dienst van IAM Cycling, reed een opvallende Ronde van Frankrijk en liet op de tweede rustdag al verstaan dat hij met AG2R een nieuwe ploeg had gevonden.

  De Franse WorldTour-formatie kondigde vandaag zelf de overstap van de 25-jarige Naesen aan. Hij tekende bij AG2R een contract tot eind 2018. Het is, na Lotto-Belisol, Topsport-Vlaanderen en IAM Cycling, al zijn vierde ploeg op het hoogste niveau.

  Stijn Vandenbergh, 32 ondertussen, reed in 2008 al één seizoen voor AG2R, maar koos daarna voor een avontuur bij Katjoesja. In 2011 streek hij neer bij Etixx-Quick Step, de ploeg waarvoor hij de voorbije seizoenen heel wat ereplaatsen verzamelde in het klassieke voorjaar.

  Naesen en Vandenbergh moeten bij AG2R dé uithangborden worden voor de kasseiklassiekers. "Het project van AG2R sprak me heel erg aan", laat Naesen weten op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik droom ervan te schitteren in Parijs-Roubaix."

  Ook Vandenbergh is tevreden met zijn overstap. "Dit is geen stap in het onbekende. Ik weet wat ik van de ploeg kan verwachten en ken manager Vincent Lavenu. De klassieke kern van de ploeg wordt steeds groter. Ik wil dan ook heel graag schitteren in de Ronde van Vlaanderen, waar ik twee jaar geleden vierde werd."

  Ploegmanager Lavenu: "Twee renners met een heel goede reputatie"

  AG2R-manager Vincent Lavenu is in de wolken met zijn nieuwe aanwinsten. "Met Oliver Naesen hebben we in de toekomst geïnvesteerd. Het is een renner die enorm gewaardeerd wordt in het peloton. In de toekomst moet hij voor onze ploeg kunnen schitteren in de kasseiklassiekers, vooral dan in Parijs-Roubaix."

  "Ook Stijn Vandenbergh heeft een heel goede reputatie. Hij kan enorm hard rijden en kan bergen werk verzetten voor de ploeg. Bij ons mag hij zijn kans gaan in de wedstrijden die hem het beste moeten liggen, de kasseiklassiekers. We rekenen ook op hem om onze kopmannen te beschermen in de grote rondes."

  AG2R kondigde de transfers aan op twitter: