• home
 • video
 • pas verschenen

  "De schaduw van Preud'homme zal over de Duivels blijven hangen"

  Club Brugge-coach Michel Preud'homme.

  Roberto Martinez krijgt de Rode Duivels onder zijn hoede. Analisten Geert De Vlieger en Eddy Snelders geven hun mening over de nieuwe bondscoach. "Hij heeft tijd, maar een land en ploeg met veel ambitie worden snel ongeduldig", klinkt het.

  De Vlieger: "De timing was verkeerd om de ideale coach te vinden"

  Is Roberto Martinez de juiste man op de juiste plaats? "Hij is een verrassende man op de juiste plaats", zegt Geert De Vlieger aan Sporza. "Dé man was Michel Preud'homme. Daar blijf ik van overtuigd."

  "Ik blijf erbij: de timing was verkeerd om de ideale bondscoach te vinden. Want dat is en blijft Michel Preud'homme. Je weet en voelt dat zijn schaduw over dit elftal zal blijven hangen."

  "Maar Martinez verdient een kans. Hij is een coach met offensieve ideeën en heeft ervaring in de Premier League. Hij moet in staat zijn om deze ploeg naar succes te loodsen."

  Echte vedetten had Martinez bij Everton niet onder zijn hoede. Kan hij omgaan met de Belgische sterren? "Het is ook aan de vedetten om te bewijzen hoe goed ze zijn."

  "De verantwoordelijkheid ligt bij de coach, maar ook bij de spelers. Ze zijn het aan zichzelf verplicht om op een volgend toernooi beter te doen."

  "Maar bij Everton heeft Martinez leuke dingen laten zien, met voetbal dat aansluit bij onze kwaliteiten. Daar zie ik een overeenkomst."

  Snelders: "We geven hem voorlopig het voordeel van de twijfel"

  Wat denkt Eddy Snelders over de nieuwe bondscoach? "Er zal waarschijnlijk een stijlbreuk komen met de vorige trainer. We zijn allemaal optimistisch en hopen dat enkele zaken veranderen, zoals het tactisch concept en de dialoog met de media", zegt de analist aan Sporza.

  "In deze sport zijn resultaten belangrijk. Martinez krijgt een lange inloopperiode, die ook makkelijk is. De kwalificatiewedstrijden zijn niet de moeilijkste matchen. Laten we hopen dat hij in twee jaar gewapend genoeg zal zijn om het WK met een gerust gemoed aan te vatten."

  "We gaan ervan uit dat hij tactisch sterk is. Hij denkt positief en aanvallend. Dat hebben we graag, maar zal hij de nodige verdedigende krachten in het elftal krijgen? Zullen alle neuzen in dezelfde richting staan? Dat wordt werken."

  "We hebben te veel wedstrijden gehad die vooral op individuele klasse gestoeld waren en niet op een geoliede machine die een ploeg zou moeten zijn. Hopelijk krijgt hij dat er in."

  "Hij heeft een beetje tijd, maar een land en ploeg met veel ambitie worden snel ongeduldig. Daar kan hij de dupe van worden, maar voorlopig geven we hem het voordeel van de twijfel."