• home
 • video
 • pas verschenen

  Terreur: "Keuze voor Martinez is een grote verrassing"

  HLN-journalist Kristof Terreur volgt de Premier League al enkele jaren op de voet. Hij reageert verrast op de keuze voor Roberto Martinez als nieuwe bondscoach. "In Engeland zat eigenlijk niemand nog op hem te wachten", vertelt Terreur aan Sporza.

  Roberto Martinez was tot enkele maanden geleden aan de slag bij Everton, de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. Wat voor een trainer is de Spanjaard? "Hij is een coach die vooral staat voor aanvallend voetbal", weet Kristof Terreur.

  "In Engeland heeft hij wel altijd veel kritiek gekregen omdat zijn ploegen defensief altijd heel wankel waren. Enkele jaren geleden was hij een beetje de coming man onder de trainers, maar de voorbije twee seizoenen heeft hij het verknald. In Engeland zat niemand eigenlijk nog op hem te wachten."

  "Martinez is een heel charmante man. Hij ziet altijd alles heel positief, maar na een tijdje worden de mensen dat ook wel beu. Toch denk ik dat hij op zijn manier wel een goeie trainer is, al wil ik het nog wel zien bij de nationale ploeg. Hij heeft ook nog nooit bij een topclub gewerkt."

  "Zijn aanstelling is ook voor mij een grote verrassing. Hij had wel contacten in België, ook omdat hij een tijdje in beeld was bij Anderlecht als opvolger van Hasi. Zijn naam werd wel genoemd bij de Rode Duivels, maar bij de bookmakers stond hij zeker niet bovenaan."

  "Lukaku was op het einde heel hard naar Martinez toe"

  Heeft Roberto Martinez genoeg ervaring om met de vele vedetten bij de Rode Duivels om te gaan? "Bij Everton heeft hij eigenlijk niet met vedetten gewerkt. Toch is hij wel gebotst met de Engelse internationals Jagielka en Baines. Die waren hem na een tijd echt wel beu", weet Kristof Terreur.

  "Met Kevin Mirallas had hij ook geen goeie relatie. Romelu Lukaku was op het einde ook zeer hard naar Martinez toe. We zullen zien of dat allemaal vergeten en vergeven is. Ik weet niet hoe diep die wonden zijn. We zullen zien wat het geeft."