• home
 • video
 • pas verschenen

  Spurtbom Caleb Ewan verlengt zijn contract bij Orica

  Ewan was twee jaar geleden al Australisch kampioen op de weg.

  Wielrenner Caleb Ewan heeft tot 2018 bijgetekend bij Orica-BikeExchange. De Australische ploeg wil Ewan laten uitgroeien tot de nieuwe sprintkoning van het peloton. "Caleb is nog jong, maar we zijn ervan overtuigd dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière", zo zegt sportdirecteur Matt White.

  Caleb Ewan staat bekend om zijn aparte sprintstijl, waarbij hij laag over zijn fiets hangt. Op die manier reed hij in zijn nog jonge carrière al naar overwinningen in de Vuelta en de Tour Down Under.

  Sportdirecteur Matt White van Orica-BikeExchange heeft veel vertrouwen in het spurttalent en wil van hem een van de beste sprinters van de wereld maken. "Het is opwindend om met een groot talent als Ewan te mogen samenwerken."

  "Caleb is nog jong, maar we zijn ervan overtuigd dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. De tijd zal moeten uitwijzen hoe ver hij kan geraken, maar we hebben geen reden om aan zijn mogelijkheden te twijfelen."

  Ook Ewan zelf is tevreden met de contractverlenging. Hij voelt zich goed ondersteund bij Orica en hoopt in de komende jaren het team daarvoor te kunnen belonen.

  "Ik ben blij om bij dit team te kunnen blijven, want ik heb hier enorm veel vooruitgang geboekt. In de toekomst hoop ik nog meer ervaring op te doen in de grote rondes. Alleen door sprintduels aan te gaan met de grootste namen, kan ik mezelf verbeteren."

  Ewan won in 2015 in zijn gekende stijl de vijfde rit in de Vuelta:

  Kijk nog eens on-board mee met Ewan in de Herald Sun Tour van 2015: