• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Nibali wordt kopman bij Bahrain-Merida

  Nibali won dit jaar de Giro in dienst van Astana.

  Het nieuwe wielerproject Bahrain-Merida heeft met Vincenzo Nibali een eerste (top)transfer voor volgend seizoen afgerond. De 31-jarige Italiaan komt over van Astana en moet voor het nieuwe wielerteam scoren in de grote rondes. "Ik kan niet wachten om in de kleuren van mijn nieuwe ploeg te rijden."

  De overgang van Nibali van Astana naar het nieuwe wielerproject uit het Midden-Oosten hing al een tijdje in de lucht en is vandaag ook officieel afgerond. 

  "Ik was meteen onder de indruk van het idee dat er een sterke ploeg rond mij zou worden gebouwd", laat Nibali weten in een persbericht.

  "Ik heb vanaf de eerste dag in het project geloofd omdat er een duidelijke visie is die wordt uitgedragen door een aantal van de beste professionals in de sport."

  Vooral de gesprekken met de ploegleiding overtuigden Nibali om voor het nieuwe project te kiezen. "Het contact met de ploegleiding trok me definitief over de streep om dit spannende avontuur aan te gaan."

  "Ik wil dolgraag aan hun verwachtingen voldoen en kan niet wachten om in het shirt van mijn nieuwe ploeg te rijden in de belangrijkste wedstrijden."

  Nibali rijdt sinds 2013 voor Astana en won voor de WorldTour-formatie uit Kazachstan de Ronde van Italië in 2013 en 2016 en de Ronde van Frankrijk in 2014. Eerder won hij ook al de Ronde van Spanje in 2010, dat was in dienst van Liquigas.