• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal neemt veel hooi op zijn vork: "Ik speel enkel, dubbel en dubbel gemengd"

  Nadal herstelde sinds Roland Garros van een polsblessure.

  Rafael Nadal heeft de knoop over zijn olympisch programma doorgehakt. De Spaanse vlaggendrager in Rio zal zowel in actie komen in het enkelspel, het dubbelspel, als het dubbel gemengd.

  Sinds Nadal het tennistoernooi van Roland Garros vroegtijdig moest verlaten met een hardnekkige polsblessure, stonden er vraagtekens bij zijn deelname en programma op de Olympische Spelen. Dat hij zou spelen was sinds kort zeker, maar over zijn programma heeft de Spanjaard pas nu een beslissing genomen.

  "Na een discussie met mijn hele team heb ik besloten dat ik het enkelspel zal spelen en alles wat nog mogelijk is", zei de nummer vijf van de wereld op een persconferentie. 

  Nadal doet het dus niet rustig aan en zal ook het dubbelspel spelen met Marc Lopez en het dubbel gemengd met Garbine Muguruza, de winnares van Roland Garros dit jaar.

  "De trainingen van vandaag en gisteren waren de meest intense sinds twee maanden en mijn pols heeft het gehouden", zei Nadal. "Dat is goed nieuws en ook al is de situatie niet ideaal, we hebben beslist om toch te spelen."

  Nadal won op de Olympische Spelen in Peking goud in 2008. In 2012 in Londen kon Nadal zijn titel niet verdedigen door een blessure.