• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City trekt geldbuidel open voor jonge Braziliaan Gabriel Jesus

  Gabriel mag nog tot eind dit jaar rijpen bij Palmeiras.

  Manchester City heeft de strijd om de handtekening van Gabriel Jesus gewonnen. De club van Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Jason Denayer zou volgens Britse media maar liefst 32 miljoen euro op tafel leggen om de 19-jarige Braziliaanse spits los te weken bij Palmeiras.

  Beide clubs kwamen wel overeen om Gabriel nog tot eind dit jaar te laten rijpen bij Palmeiras. Het contract van de jonge aanvaller bij City loopt tot medio 2021.

  "Ik ben blij dat ik een contract kan tekenen bij één van de grootste clubs ter wereld", reageerde Gabriel op de website van Manchester City. "Er lopen enorm getalenteerde spelers rond op de club en Pep Guardiola is een trainer van wie ik veel zal kunnen leren."

  Gabriel is een jeugdproduct van Palmeiras. Hij is na de Duitsers Leroy Sane en Ilkay Gundogan, de Spanjaard Nolito, de Oekraïner Oleksandr Zintsjenko en de Australiër Aaron Mooy al de zesde speler die deze zomer naar City trekt.

  Nieuwe Neymar

  In Brazilië wordt Gabriel de nieuwe Neymar genoemd. Of de spits dezelfde successen als de ster van FC Barcelona zal kunnen boeken, valt nog af te wachten. Maar één ding hebben beide spelers alvast gemeen: een tattoo.