• home
 • video
 • pas verschenen

  Fauré keert terug naar Union: "Spijt van mijn keuze voor Antwerp"

  Fauré speelde tot januari al voor Union.

  Cédric Fauré is na een avontuur van een half seizoen bij Antwerp opnieuw geland bij Union Saint-Gilloise. De spits tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen bij club uit eerste klasse B.

  Fauré ruilde tijdens de winter tweedeklasser Union voor reeksgenoot Antwerp, een overgang die hem door het Brusselse publiek van het Dudenpark erg kwalijk werd genomen. Een paar maand later heeft Fauré al spijt van die transfer.  

  "Eenmaal je geproefd hebt van Union wil je steeds terugkomen", zegt de Franse spits op de website van Union. "In de sport moet je soms keuzes maken, maar die blijken niet altijd de beste te zijn."

  "Vandaag geloof ik echt dat Antwerp me vooral aantrok om Union te verzwakken. Union maakte iedereen bang en terecht. Ik wist ook dat de verplaatsing naar het Dudenpark met Antwerp moeilijk zou worden, en dat vermoeden werd bevestigd."

  "Tegen de fans wil ik zeggen dat ik spijt heb van mijn keuze en ik hoop dat ze me opnieuw zullen steunen, als ik dat verdien tenminste. Ik ben in elk geval erg blij om terug te zijn."

  Fauré scoorde voor zijn transfer naar Antwerp 11 goals in 18 matchen voor Union vorig seizoen. Daarvoor speelde hij in België een seizoen voor Sporting Charleroi. Union en Antwerp ontmoeten elkaar dit seizoen opnieuw in de hervormde eerste klasse B.