• home
 • video
 • pas verschenen

  Facebook streamt galawedstrijd voor Wayne Rooney

  Rooney aan het werk met de nationale ploeg.

  Manchester United eert vanavond voetballer Wayne Rooney voor zijn staat van dienst met een galawedstrijd tegen zijn ex-team Everton. De 30-jarige spits speelt al twaalf jaar bij United en maakte al 177 goals voor de club. Opvallend is dat Facebook de match live zal uitzenden.

  Wayne Rooney heeft met Manchester United zowat alles gewonnen wat er te winnen valt in het internationale clubvoetbal.

  In zijn twaalf jaar lange carrière bij United won hij onder andere vijf landstitels, de Champions League en het WK voor clubs.

  De Britse recordkampioen wil zijn spits bedanken voor bewezen diensten en organiseert daarom vanavond een galawedstrijd tegen Everton. Voor het eerst zal een voetbalmatch ook live te volgen zijn via socialenetwerksite Facebook, die de wedstrijd live uitzendt voor al zijn gebruikers.

  De opbrengsten van het initiatief gaan rechtstreeks naar de Wayne Rooney Foundation die zich inzet voor kansarme kinderen. Facebook is niet de enige site die haar oog heeft laten vallen op de uitzendrechten van voetbalwedstrijden.

  Ook Twitter wil zich in de toekomst meer toeleggen op het Engelse voetbal en sloot daarom begin deze maand een overeenkomst af met tv-zender Sky Sports. Het verkreeg daarmee de toestemming om de hoogtepunten van alle Premier League-wedstrijden te tonen.

  Ferguson: "Rooney is een grote speler"

  Ook ex-trainer en United-icoon Sir Alex Ferguson rekent Rooney tot een van de allerbesten.

  "In 2004 liet de komst van Rooney een nieuwe wind waaien op de club. Samen met Cristiano Ronaldo brak er toen een fantastische periode aan voor Manchester United."

  "Wayne was pas 18 toen hij in het eerste elftal kwam, maar zou er de komende twaalf jaar wel nooit meer naast vallen. Dat is uitzonderlijk in het hedendaagse voetbal en bewijst wat voor een grote speler Rooney is."

  "Ik denk trouwens dat uitzonderlijke spelers als Rooney of Bobby Charlton in elk tijdperk aan de bak zouden komen. Charlton zou vandaag ook bij een topploeg spelen, net zoals Rooney outstanding zou zijn in de tijd van Bobby."

  Ibrahimovic: "Hij is de perfecte partner"

  Naast Rooney, is er voor de United-fans nog veel meer om naar uit te kijken. Zo maken zomertransfers Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly, en Henrikh Mkhitaryan vanavond hun debuut op Old Trafford. Ibrahimovic wil zich onsterfelijk maken in Manchester en spreekt vol lof over zijn aanvoerder.

  "Voor mij is Rooney de perfecte partner in de spits. Hij werkt niet alleen voor zichzelf, maar wil vooral de ploeg helpen. Ik ben blij dat hij naast mij op het veld staat."