• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Ik beleef de Spelen nu op een andere manier"

  Yanina Wickmayer tijdens een van de oefensessies in Rio.

  Yanina Wickmayer (WTA-36) voelt zich stilaan thuis in Rio de Janeiro, waar ze in actie zal komen op het tennistoernooi. Wickmayer was er vier jaar geleden al bij in Londen, maar ziet een groot verschil tussen de twee edities. "In Rio leef ik in het olympisch dorp. Dat verandert de hele ervaring", zegt Wickmayer.

  "Ik beleef deze Spelen op een heel andere manier", vertelde Yanina Wickmayer na een van de trainingen in Rio de Janeiro. Wickmayer was er vier jaar geleden ook bij in Londen.

  "In Londen lag het olympisch dorp op bijna twee uur van de terreinen van Wimbledon. Het was dus niet mogelijk om in het dorp te leven. Hier woon ik wel in het dorp en dat verandert de hele ervaring."

  "Het is leuk om de andere atleten te leren kennen. Vooral ook de Belgische sporters, aangezien je als tennisster niet vaak andere sporters ontmoet. Tijdens het seizoen leven we bijna altijd alleen en hier voelt het alsof je tot een team behoort."

  Wickmayer kon eind juli het WTA-toernooi van Washington op zak steken en is dus met vertrouwen naar Rio afgereisd. "Die toernooizege kwam er op het juiste moment."

  "Mijn eindzege kwam er na een periode waarin ik wel goed speelde, maar waarin ik weinig geluk had tijdens mijn wedstrijden tegen de belangrijke speelsters. Het is heel positief dat in die week alles in elkaar begon te passen."

  Een tevreden Yanina Wickmayer op Twitter