• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleybal, voetbal en nu ook basketbal: Courtois is van alle markten thuis

  Courtois heeft een carrière in de NBA gemist.

  Thibaut Courtois is een man van vele talenten. De doelman van de Rode Duivels was in het verleden volleyballer en blijkt nu ook aardig uit de voeten te kunnen met een basketbal. "Balgevoel is belangrijk voor een doelman."

  Chelsea is op dit moment bezig met de voorbereiding op het nieuwe Premier League-seizoen. De jongens van Antonio Conte zijn in de Verenigde Staten voor een paar oefenduels en trainen op dit moment in Minnesota.

  Thibaut Courtois, het sluitstuk van de "Blues", nam tussen de zware trainingen door even de tijd om de benen te strekken op het basketbalcourt. In de oefenzaal van de Minnesota Timberwolves, een NBA-team, liet onze nationale doelman zien goed over weg te kunnen met een basketbal.

  Courtois gooide een paar driepunters binnen en pakte ook uit met enkele indrukwekkende dunks.

  "Ik houd van de NBA", liet Courtois optekenen op de website van Chelsea. "Ik heb thuis ook een basketbalring hangen en gebruik die geregeld wanneer ik tijd heb. Balgevoel is belangrijk voor een doelman, dus ik kan aardig uit de voeten met een basketbal."

  Een dunkende Thibaut Courtois

  Er werd ook een zwemwedstrijd georganiseerd: