• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlaggendrager Nadal is fit voor Rio

  Nadal tijdens een trainingssessie in Rio de Janeiro.

  Voor het olympisch tennistoernooi heeft het al afzeggingen geregend, maar Rafael Nadal, de olympische kampioen van 2008, is wel op tijd opgelapt. "We moeten wel nog beslissen of hij zowel in het enkelspel als in het dubbel en het gemengd dubbel in actie komt", zegt zijn broer en trainer Toni Nadal.

  De tennisgoden waren Rafael Nadal de voorbije maanden niet gunstig gezind. De nummer vijf van de wereld belandde tijdens Roland Garros in de lappenmand met een hardnekkige polsblessure.

  Een comeback in Wimbledon viel in het water. Maar de Spanjaard liet zijn kopje niet hangen en onder impuls van zijn broer en trainer Toni Nadal is hij net op tijd fit voor Rio.

  "Het is zeker dat Rafael zal tennissen op de Olympische Spelen", zegt Toni Nadal. "Maar we hebben nog niet beslist of hij zowel in het enkelspel in actie komt, als in het gemengd dubbel en het dubbeltoernooi."

  Nadal zette ondertussen al zijn eerste pasjes op het oefenterrein in Rio de Janeiro. "Met zijn pols gaat het stukken beter. Hij speelt op een goed en intens niveau."

  De 30-jarige Spanjaard vervult vrijdag de rol van vlaggendrager en probeert daarna een gooi te doen naar zijn tweede olympische titel. In Peking veroverde Nadal een gouden plak, in Londen moest hij afzeggen met een blessure.