• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassende Edgardo Bauza moet Messi opnieuw bij Argentinië halen

  Edgardo Bauza, de nieuwe bondscoach van Argentinië.

  De Argentijnse voetbalbond heeft Edgardo Bauza aangesteld als nieuwe bondscoach. De 58-jarige ex-international krijgt onder meer de zware taak om Lionel Messi, de absolute ster van het Argentijnse voetbal, opnieuw bij de nationale ploeg te halen.

  Gerardo Martino, de vorige bondscoach van Argentinië, hield het na de verloren finale van de Copa America Centenario tegen Chili voor bekeken als bondscoach. Samen met hem besliste ook aanvoerder Lionel Messi om niet langer voor de "Albiceleste" uit te komen.

  De Argentijnse voetbalbond, zelf ondergedompeld in een grote crisis, heeft met Edgardo Bauza nu een vervanger gevonden voor Martino. De ex-international maakte in zijn voetbalcarrière vooral furore in eigen land met Rosario.

  Als trainer won hij twee keer de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League, met Quito (2008, Ecuador) en San Lorenzo (2014, Argentinië).

  Van Bauza, die bij de Argentijnse voetbalbond een contract tekent tot en met het WK 2018 in Rusland, wordt onder meer verwacht dat hij Lionel Messi probeert te overtuigen om opnieuw het shirt van Argentinië aan te trekken.

  De Argentijnse voetbalbond probeerde toptrainers als Diego Simeone, Mauricio Pochettino, Jorge Sampaoli en Marcelo Bielsa te overtuigen om de nieuwe bondscoach te worden, maar ving telkens bot.

  "We hebben met verschillende kandidaten gesproken en uiteindelijk gekozen voor Bauza", meldt de AFA in een verklaring. "Vrijdag vliegt hij naar Argentinië en zullen we het onder meer over de invulling van de technische staf hebben."

  De Argentijnse voetbalbond maakte het nieuws bekend op Twitter: