• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Poppel pakt ondanks val eerste rit en leiderstrui in Ronde van Burgos

  Van Poppel (archief) pakte in Burgos zijn tweede van het seizoen.

  Danny van Poppel (Sky) heeft de eerste rit in de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlander won in een sprint, nadat hij eerder in de rit gevallen was. Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) mocht als derde mee op het podium.

  Zeven renners reden een hele dag vooruit en hadden een maximale voorsprong van drie minuten. Bij hen ook onze landgenoot Dries Van Gestel (21) van Topsport Vlaanderen. Op vijftien kilometer van de finish zat hun avontuur erop.

  De eerste van vijf etappes in de Ronde van Burgos, in het noorden van Spanje, draaide uit op een verwachte massasprint. Daarin werd Danny van Poppel in stelling gebracht en hij rondde het werk van zijn Sky-ploegmaten met lengtes voorsprong af.

  Opvallend: Van Poppel kwam eerder in de rit ten val. Voor de sprinter is het de tweede zege van het seizoen. Gianni Meersman eindigde derde. Pieter Vanspeybrouck (8e) en Zico Waeytens (10e) eindigden ook in de top tien.

  Volledige top tien:

  1. Danny van Poppel (Ned) - 158 km in 3u22'04"
  2. Jean-Pierre Drucker (Lux) - z.t.
  3. Gianni Meersman
  4. Wouter Wippert (Ned)
  5. Steele Von Hoff (Aus)
  6. Jose Joaquin Rojas (Spa)
  7. Nathan Haas (Aus)
  8. Pieter Vanspeybrouck
  9. Luka Mezgec (Svn)
  10. Zico Waeytens

  Tweet Team Sky: