• home
 • video
 • pas verschenen

  Pokémon zoeken in Rio kost Japanse olympisch kampioen 4.400 euro

  Kohei Uchimura is ook in Rio topfavoriet.

  De Japanse olympisch kampioen turnen Kohei Uchimura kreeg een rekening van een half miljoen yen, omgerekend 4.400 euro, voor het online spelen van Pokémon Go in Rio op z'n telefoon. Zijn telecomprovider kwam gelukkig voor hem tussen en schold het merendeel van de rekening kwijt.

  Pokémon Go is in Japan een zo mogelijk nog grotere hype dan bij ons en dat zal Kohei Uchimura geweten hebben. De gymnast wilde ook in Rio op zoek naar Pokémon, maar vergat dat online gaan in het buitenland veel geld kan kosten.

  Uchimura kreeg tot zijn grote verbazing een rekening van 500.000 yen, ofwel zo'n 4.400 euro. Zijn telecomprovider was vergevingsgezind en verlaagde Uchimura's rekening naar 3.000 yen per dag, ofwel zo'n 25 euro.

  De 27-jarige Uchimura won in 2012 in Londen de allroundfinale in het turnen en is ook nu topfavoriet voor het goud.