• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Federer ziet Zwitserland ook Wawrinka uitvallen voor Rio

  Stan Wawrinka komt niet in actie in Rio.

  De Zwitser Stan Wawrinka laat verstek gaan voor de Olympische Spelen met een blessure aan zijn rug. De voormalige Australian Open- en Roland Garros-winnaar is de vijfde speler uit de top tien die past voor Rio. Daarmee stijgen de medaillekansen voor David Goffin.

  "Ik vind het heel spijtig, want ik wilde na Peking en Londen heel graag een derde keer naar de Spelen", zegt Wawrinka in de Zwitserse media over zijn blessure.

  De Zwitserse sportliefhebbers zagen eerder al Roger Federer uitvallen. Samen wonnen de twee nog goud op de Spelen in Peking in 2008.

  Wawrinka is de zoveelste topspeler die afhaakt voor Rio. Naast Federer haakten ook al Raonic, Berdych en Thiem af. Rafael Nadal was lang twijfelachtig, maar bevestigde dat hij zal spelen in Brazilië.

  Met het uitvallen van Wawrinka stijgen de kansen van David Goffin om ver te geraken in het toernooi. Van alle deelnemers staan er maar zeven hoger dan hij op de wereldranglijst.

  Daardoor ontloopt onze landgenoot, op dit moment dus het achtste reekshoofd in Rio, de absolute toppers al zeker tot de kwartfinales.