• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse beachvolleybalster Toth loopt tegen de dopinglamp

  Als ook het B-staal positief is, dan komt Toth niet in actie in Rio.

  De Italiaanse beachvolleybalster Viktoria Orsi Toth heeft een positieve dopingtest afgelegd. Dat meldt het Italiaans Olympisch Comité (CONI). Als ook het B-staal positief blijkt te zijn, dan mist Toth de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

  Viktoria Orsi Toth testte op 19 juli positief op een metaboliet van Clostebol, een anabole steroïde. Het antidopingtribunaal van het CONI legde haar daarom een voorlopige schorsing op.

  Toth zou in Rio met haar partner Marta Menegatti voor het eerst in actie komen op 7 augustus. Volgens het persagentschap Ansa zal ze vervangen worden door een andere speelster als het B-staal haar niet vrijpleit.