• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC-preses: "Pleit voor totale herziening van antidopingsysteem"

  Een opmerkelijke oproep van Bach.

  Het verbale steekspel tussen het Internationaal Olympisch Comité IOC en het Wereldantidopingagentschap WADA gaat voort. IOC-voorzitter Thomas Bach heeft opgeroepen tot "een totale herziening van het systeem dat door het WADA gebruikt wordt in de strijd tegen doping."

  De Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden voorlopig overschaduwd door de dopingschandalen in de Russische sport. Enkele weken geleden onthulde het McLaren-rapport van het WADA een staatsgestuurd Russisch dopingnetwerk.

  Het WADA raadde het IOC aan om Rusland collectief van de Spelen uit te sluiten, maar het IOC ging niet in op die suggestie. Sindsdien lijken de twee instanties een verbale oorlog uit te vechten.

  IOC-voorzitter Thomas Bach zei enkele dagen geleden al dat het IOC "niet verantwoordelijk was voor de timing met de Russische atleten" en voegde daar vandaag nog een opmerkelijke uitspraak aan toe.

  "Ik pleit voor een totale herziening van het systeem dat door het Wereldantidopingagentschap WADA gebruikt wordt in de strijd tegen doping. Ik wil een robuuster, efficiënter en transparanter systeem", liet Bach weten.