• home
 • video
 • pas verschenen

  FINA fluit advocaten van twee Russen terug: "Niet naar Rio"

  Morozov en Lobintsev wonnen vorig jaar WK-zilver op de 4x100m vrij.

  Ondanks hun aanwezigheid in het McLaren-rapport mogen de Russische zwemmers Vladimir Morozov en Nikita Lobintsev dan toch naar Rio. Dat beweerden althans hun advocaten vanochtend, maar de Internationale Zwemfederatie FINA ontkent die mededeling nu.

  Toen de namen van Vladimir Morozov en Nikita Lobintsev opdoken in het vernietigende McLaren-rapport, besloot de Internationale Zwemfederatie FINA dat de twee Russische zwemmers niet welkom waren in Rio.

  Tot groot ongenoegen van Morozov en Lobintsev, twee concurrenten van Pieter Timmers. Het duo trok dan maar naar het Internationaal Sporttribunaal TAS. De FINA kwam bijgevolg terug op zijn beslissing en laat de twee zwemmers dus toch toe in Rio.

  Dat lieten de advocaten van de Russen vanochtend weten, maar de FINA geeft aan dat de verdediging van de twee Russische zwemmers te snel heeft gesproken.

  Op een definitief ticket voor Rio is het wellicht wachten op het IOC-panel, dat een finale beslissing neemt voor alle toegelaten Russische atleten.