• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse media: "Mourinho verbant Schweinsteiger naar de B-kern"

  Het avontuur van Schweinsteiger bij Manchester United lijkt ten einde.

  Het Premier League-avontuur van Bastian Schweinsteiger lijkt uit te draaien op een fiasco. De Duitser zou door Manchester United-trainer José Mourinho uit de A-kern gezet zijn en lijkt daardoor op weg naar de uitgang. Dat staat vandaag te lezen in verschillende Engelse kranten.

  Schweinsteiger, die vorige week vrijdag zijn afscheid aankondigde van de Duitse nationale ploeg, streek begin vorig seizoen neer in Manchester. Mede door blessureleed kwam hij maar achttien keer in actie in de competitie. Hij scoorde daarin één keer.

  José Mourinho, de nieuwe United-manager, ziet in de hoofdmacht van zijn ploeg geen plaats meer voor Schweinsteiger en verbande hem, volgens verschillende Engelse kranten, naar de B-kern. Ook op de oefenstage van United was al geen plaats voor de Duitser.

  Niets lijkt een vertrek van Schweinsteiger bij Manchester United nu nog in de weg te staan. Enkele Serie A-ploegen zijn geïnteresseerd. Op een definitieve overgang is het nog even wachten, maar tot het zover is, traint hij mee met de beloften.

  Tobias Schweinsteiger, de oudere broer van Bastian, liet op Twitter duidelijk merken wat hij van de hele situatie vindt. "No respect", was zijn korte boodschap.

  De tweet van broer Tobias: