• home
 • video
 • pas verschenen

  De regengoden kunnen spelers op Centre Court in New York niet meer storen

  Centre Court in New York.

  De US Open beschikt als derde van de vier grandslamtoernooien nu ook over een uitschuifbaar dak boven Centre Court. Dinsdag werd de constructie boven het Arthur Ashe-stadion ingewijd.

  Minder dan vier weken voor het begin van de US Open (29/08-11/09) werd het nieuwe dak van het grootste tennisstadion ter wereld (capaciteit: 23.771 toeschouwers) getest. Tennisicoon Billie Jean King en Jeanne Ashe, de weduwe van legende Arthur Ashe, mochten de knoppen bedienen.

  In minder dan zeven minuten kan het dak geopend of gesloten worden. Wimbledon en de Australian Open beschikken al over zo'n dakconstructie boven hun Centre Court. Roland Garros heeft plannen voor zo'n constructie.

  Van 2008 tot 2012 moest de mannenfinale in New York vijf opeenvolgende jaren wegens het slechte weer maandag in plaats van zondag gespeeld worden.

  In tegenstelling tot de constructie in Melbourne zal het dak bij de US Open enkel bij regen gesloten worden, en niet bij extreme hitte. Er werd twee jaar aan gewerkt, de kostprijs bedraagt ongeveer 150 miljoen dollar (133,7 miljoen euro).

  Een filmpje van Centre Court in New York