• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois over Batshuayi: "Ik hoop dat hij zich bij Chelsea kan bewijzen"

  Batshuayi in actie bij Chelsea.

  Thibaut Courtois heeft met Michy Batshuayi sinds enkele weken een nieuwe Belgische ploegmaat bij Chelsea. "Ik denk dat hij zich snel zal aanpassen aan de snelheid van de Premier League", zegt de doelman over de aanvaller.

  Thibaut Courtois kent Michy Batshuayi uiteraard goed van bij de Rode Duivels, maar het Belgische duo traint sinds enkele weken ook samen bij Chelsea.

  Op de site van Chelsea geeft Courtois een woordje uitleg over zijn Belgische ploegmaat. "Hij is zeer sterk, is snel en is technisch sterk. Hij kan de bal goed bijhouden en kan met beide voeten scoren", legt Courtois uit.

  "Ik hoop dat hij zich ook hier kan bewijzen. Michy is ook goed in de lucht. Ik zal niet zeggen dat het zijn sterkste punt is, maar hij is sterk en dat is belangrijk."

  Batshuayi trekt na twee seizoenen in Frankrijk naar de Engelse competitie. "Michy zal zich moeten aanpassen aan de snelheid van de Premier League, maar ik denk dat hij daar snel in zal slagen. Hij werkt hard en hopelijk hebben we samen een goed seizoen."